dinsdag 15 februari 2011

The Last of the Mohicans

De The Last of the Mohicans is door Michiel Schuurman gemaakt in 2009. Hij heeft deze fluorescerende affiche gemaakt voor NP3 in Groningen, een podium voor alternatief denkende kunstenaars.

Dit werk sprak me door verschillende redenen aan: Ten eerste vind ik het ontstaan van de letters geweldig bedacht. De 'vreemde en willekeurige vormen' overlappen zich zo dat de tekst ontstaat. Daarnaast is er een drukte in het veld, maar aan de andere kant ook weer niet. De kleuren (fluorescerend oranje, groen en geel) zijn normaal gesproken geen goede formule om rust te behouden in je werk. Maar goed dat de lay-out wat rustiger is gebleven. Alles is gecentreerd en er is verder geen poespas aangebracht.

Michiel Schuurman is een ontwerper gespecialiseerd in posters en zeefdrukken. Met dit beeld drukt hij uit dat ontwerpers met die specialisatie langzaam uitsterven. Ik zeg: laten we daar iets aan doen!

1 opmerking:

  1. misschien goed om het eerste stukje te koppelen aan het tweede (hoe het concept & inhoud vertaald wordt in/door het beeld).
    Het is mooi hoe je verteld dat de gebruikte kleuren normaal gesproken nu geen goede combi zijn, maar nu wel werken. Je zou dat iets sterker kunnen uitleggen dan dat je het nu doet, bijv. door ‘maar’ te vervangen door ‘doordat’.
    Gelukkig is zeefdruk geen uitstervend ras op de academie in Den Bosch, go for it!

    BeantwoordenVerwijderen