Het logo van de Politie werd in 1992 ontworpen door Joost Roozenkrans van Studio Dumbar. De kleuren zijn blauw (Pantone 288) en goudgeel (Pantone 872).
De Politie gebruikt het lettertype Frutiger.
Het was interessant om te zien hoe en waarom de keuzes van het logo en de kleuren gemaakt zijn. Je denkt er eigenlijk nooit over na, maar over alles bij de politie is ooit eens nagedacht. Van de fluoriderende striping op de politie voertuigen tot de grote van de vlam in het logo.
Ook was het leuk de alternatieven te zien, die toen gemaakt waren, maar niet door de politie zijn gebruikt.
Verder vond ik 'De duurste jas te wereld' van Silke Wawro ook erg goed. De jas bestand uit 7541 verschillende merk-labels van bestaande merken. De jas is ook ongelooflijk duur, namelijk € 759.987,20. Dat laat zien dat je vaak meer voor een merk betaald dan voor kwaliteit. De kunstenaar wilde de toeschouwer dan ook wijzen op de irrationale merkencultus. Ondanks dat de jas uit allerlei verschillende labels bestaat heeft de jas toch een mooie vorm en is ook qua kleur in balans.
Goede visuele beschrijving over de identiteit van de Politie, maar ik mis een beetje het ‘waarom’. Waarom/Hoe zijn ze tot die keuzes gekomen? Waarom bijvoorbeeld de keuze voor een vlam? En de fluoriderende striping (>>> functionaliteit?)
BeantwoordenVerwijderenPrachtig voorbeeld van de duurste jas ter wereld! Misschien zou je hier nog iets meer kunnen over de impact van een merk? Dat het vaak gaat om het logo/beeldmerk wat er op staat en misschien niet zozeer de vormgeving van het ding zelf? Verder zeg je dat “ Ondanks dat de jas uit allerlei verschillende labels bestaat heeft de jas toch een mooie vorm en is ook qua kleur in balans” wat is er mooi/goed aan die vorm? Hoe zijn de kleuren gecombineerd (compositie)?